Forfatter
Tittel Din femte sans: hvordan lukt esansen beskriver deg, din fortid og din fremtid
Språk
Hylleplassering
Klassifikasjon
Emne
År
Noter I denne boken tar Margit Walsø leseren med på en natur- og kulturhistorisk gjennomgang av kroppens femte sans - lukt esansen. Mennesket begynner allerede å lukt e i mors liv, og hjernen kobler lukt med følelser og hukommelse. Mennesket skal være i stand til å skille mellom rundt 10 000 forskjellige lukt er. Selv om tilvenningsprosessen til lukt kan være relativt rask, er det visse duftstoffer lukt esansen er svært følsom for som råttent kjøtt og hvitløk. Og selv om menneskets evne til å lukt e ikke er like avgjørende for å greie seg i livet som for en rekke andre dyr, står lukt eevnen for eksempel i forbindelse med fordøyelsesprosessen. Og når det gjelder muligheten for å nyte mat er det lukt en som utgjør den viktigste årsaken til fornemmelsen av smak. Boken utforsker hva lukt dypest sett er og viser hvordan det er en sans som lar seg trene opp. Omtalen er utarbeidet av BS.
ISBN
Tilgjengelige
Venteliste
*00001937pam 22002291 4500
*001118874
*008210528 a 0 00nob 2
*015 $a0618486$bBIBBI
*019 $bl
*020 $a978-82-489-2846-1$binnbundet$cNkr 399.00
*08201$a152.166$zh$223/nor
*090 $c152.1$dW
*100 0$aWalsø, Margit$d1968-$jn.$0(NO-TrBIB)90765367
*24510$aDin femte sans$bhvordan lukt esansen beskriver deg, din fortid og din fremtid$cMargit Walsø
*260 $aOslo$bKagge forlag$c[2022]
*300 $a199 sider
*520 $aI denne boken tar Margit Walsø leseren med på en natur- og kulturhistorisk gjennomgang av kroppens femte sans - lukt esansen. Mennesket begynner allerede å lukt e i mors liv, og hjernen kobler lukt med følelser og hukommelse. Mennesket skal være i stand til å skille mellom rundt 10 000 forskjellige lukt er. Selv om tilvenningsprosessen til lukt kan være relativt rask, er det visse duftstoffer lukt esansen er svært følsom for som råttent kjøtt og hvitløk. Og selv om menneskets evne til å lukt e ikke er like avgjørende for å greie seg i livet som for en rekke andre dyr, står lukt eevnen for eksempel i forbindelse med fordøyelsesprosessen. Og når det gjelder muligheten for å nyte mat er det lukt en som utgjør den viktigste årsaken til fornemmelsen av smak. Boken utforsker hva lukt dypest sett er og viser hvordan det er en sans som lar seg trene opp. Omtalen er utarbeidet av BS.
*650 1$aLukt $0persepsjonspsykologi$1152.166$2bibbi$41122859$9nor
*856 $aaja.bs.no$nBiblioteksentralen, Oslo$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/e2400a57-745f-4c6a-880d-492ce1e95c21/cover/original.jpg$3Omslagsbilde
*856 $aaja.bs.no$nBiblioteksentralen, Oslo$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/e2400a57-745f-4c6a-880d-492ce1e95c21/cover/thumbnail.jpg$3Miniatyrbilde
*950 0$aLukt esans$zLukt $9nor
*996 $uhttps://bibbi.mikromarc.no/mikromarc3/Detail.aspx?Unit=6475&db=bibbi&ID=656266&SU=6475$zlocal
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her
for bli den første til å gi din mening