Grimstad bibliotek

Din femte sans: hvordan luktesansen beskriver deg, din fortid og din fremtid
Huskelisten er tom
Vis
Forfatter
Tittel
  • Din femte sans: hvordan luktesansen beskriver deg, din fortid og din fremtid
Språk
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Hylleplassering
  • 152.1 W
Klassifikasjon
Emne
År
  • 2022
Noter
  • I denne boken tar Margit Walsø leseren med på en natur- og kulturhistorisk gjennomgang av kroppens femte sans - luktesansen. Mennesket begynner allerede å lukte i mors liv, og hjernen kobler lukt med følelser og hukommelse. Mennesket skal være i stand til å skille mellom rundt 10 000 forskjellige lukter. Selv om tilvenningsprosessen til lukt kan være relativt rask, er det visse duftstoffer luktesansen er svært følsom for som råttent kjøtt og hvitløk. Og selv om menneskets evne til å lukte ikke er like avgjørende for å greie seg i livet som for en rekke andre dyr, står lukteevnen for eksempel i forbindelse med fordøyelsesprosessen. Og når det gjelder muligheten for å nyte mat er det lukten som utgjør den viktigste årsaken til fornemmelsen av smak. Boken utforsker hva lukt dypest sett er og viser hvordan det er en sans som lar seg trene opp. Omtalen er utarbeidet av BS.
ISBN
  • 978-82-489-2846-1
Tilgjengelige
  • 1/1
Venteliste
  • 0 (0)
*00001937pam  22002291  4500
*001118874
*008210528                a       0  00nob 2
*015  $a0618486$bBIBBI
*019  $bl
*020  $a978-82-489-2846-1$binnbundet$cNkr 399.00
*08201$a152.166$zh$223/nor
*090  $c152.1$dW
*100 0$aWalsø, Margit$d1968-$jn.$0(NO-TrBIB)90765367
*24510$aDin femte sans$bhvordan luktesansen beskriver deg, din fortid og din fremtid$cMargit Walsø
*260  $aOslo$bKagge forlag$c[2022]
*300  $a199 sider
*520  $aI denne boken tar Margit Walsø leseren med på en natur- og kulturhistorisk gjennomgang av kroppens femte sans - luktesansen. Mennesket begynner allerede å lukte i mors liv, og hjernen kobler lukt med følelser og hukommelse. Mennesket skal være i stand til å skille mellom rundt 10 000 forskjellige lukter. Selv om tilvenningsprosessen til lukt kan være relativt rask, er det visse duftstoffer luktesansen er svært følsom for som råttent kjøtt og hvitløk. Og selv om menneskets evne til å lukte ikke er like avgjørende for å greie seg i livet som for en rekke andre dyr, står lukteevnen for eksempel i forbindelse med fordøyelsesprosessen. Og når det gjelder muligheten for å nyte mat er det lukten som utgjør den viktigste årsaken til fornemmelsen av smak. Boken utforsker hva lukt dypest sett er og viser hvordan det er en sans som lar seg trene opp. Omtalen er utarbeidet av BS.
*650 1$aLukt$0persepsjonspsykologi$1152.166$2bibbi$41122859$9nor
*856  $aaja.bs.no$nBiblioteksentralen, Oslo$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/e2400a57-745f-4c6a-880d-492ce1e95c21/cover/original.jpg$3Omslagsbilde
*856  $aaja.bs.no$nBiblioteksentralen, Oslo$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/e2400a57-745f-4c6a-880d-492ce1e95c21/cover/thumbnail.jpg$3Miniatyrbilde
*950 0$aLuktesans$zLukt$9nor
*996  $uhttps://bibbi.mikromarc.no/mikromarc3/Detail.aspx?Unit=6475&db=bibbi&ID=656266&SU=6475$zlocal
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Lukk
Bilder 
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig Grimstad bibliotek - HovedbiblioteketFilosofi, psykologi, religion